audiosultan1 2013.03.26. 15:46

Thai Leves étterem - Böszörményi út

thaileves_thai-etterem-logo.jpgSziasztok!

Jó rég nem jelentkeztem új értékeléssel.

Én itt lakom a Böszörményi úton a 12. kerületben, és meglepődve fogadtam azt, hogy nyílt egy új, és jó étterem a közvetlen közelemben, itt a Böszörményin. A neve érdekes módon "Thai Leves", amit félrevezetőnek találok, mivel nem egy levesbárról van szó (aminek örülök egyébként), hanem egy thai gyorsétteremről.

Mikor beléptem, egy igényesen, izlésesen kialaktított, de kicsi belső tér fogadott, jobbra egy pulttal, amelyben a készételek láthatóak, mögötte a konyhával, ahova be lehet látni, és tényleg thai szakácsnőjük van - szemben pedig maga az éttermi tér, egy körpulttal a falnál, és bárszékekkel. Tehát egyértelműen a gyors kajálásra van kitalálva a hely, a szűkös tér miatt nincsenek asztalok és székek. Az egész nem lehet több 25 négyzetméternél. Nyugis háttérzene szól, egy jó alaphangulatot teremtve.

Az étterem kb. 1-2 hónapja nyitott, és lehet, hogy nem számítottak a nagy érdeklődésre, de a személyzet nincs túlságosan a helyzet magaslatán. Pl. előfordult velem (kb 4-szer voltam ott), hogy ebédidőben nem volt rízs, és várni kellett rá, vagy tésztával fogyasztani az ételt. Egy ilyen helyen ez elfogadhatatlan. A személyzet tagjai nem túl kedvesek, úgy tűnik, hogy maga a kiszolgálás annyira lefoglalja őket, hogy nem marad idő egy mosolyra, vagy egy kedvesebb hangnemre a vásárlókkal szemben. De amikor egyszer 5 percet várni kellett a kajára, akkor megkínáltak teával, ami mindenképp nagyon kedves gesztus.


Akkor most rátérek magára az ételre, mert természetesen ez a legfontosabb.

Úgy gondolom, hogy a hely erőssége mindenképpen a Currykben rejlik, több féle van, általában menüben fogyasztható, az étlapi árnál olcsóbban a Vörös Curry vagy a Sárga Curry. De láttam már Zöld Curry-t is. A vörös meg a sárga csírkehússal van, a zöld vegetáriánus. Az én kedvencem a Vörös Curry, mivel ez jó erős, de egyben krémes és lágy is a kókusztejnek köszönhetően. A rízs finom, puha, összeragadós, a hagyományoknak megfelelően szinte teljesen ízetlen (ami nekem kifejezetten tetszik). A csirkehús maga lehetne puhább, de igazából teljesen átlagos, ezt az ételt a curry-s szósz teszi tökéletessé.

voroscurry.jpg                                                                             

A többi ételről rövidebben nyilatkoznék. A Sárga Curry szintén nagyon jó, valamivel enyhébb erősségű, mint a vörös, és még burgonya is található benne. A levesek közül hármat kóstoltam eddig, az egyik a kókuszos leves, a másik valami egyszerűbb húsleves szerűség, a harmadik meg az erős-savanyú Tom Yum leves volt. A három közül a maga nemében egyértelműen a kókuszos a legjobb, de ez, mivel különleges ízvilággal bír, hamar megunható. A Tom Yum nekem csalódás volt, se nem volt elég erős, se nem volt elég savanyú, se nem volt egyáltalán semmilyen karakteres íze, és ugyanezt tudom elmondani a húslevesről is, amit nem tudom pontosan milyen néven árultak. De attól nem is vártam sokat, így nem is zavart, hogy nem volt különösebben nagy szám.

Összességében a Thai Leves mindenképpen egy üde színfolt a környék maradi étkezési lehetőségei között, és mindenkinek bátran ajánlom! Természetesen változó, hogy kinek milyen az ízlése, de aki szereti a csípős, egzotikus ételeket, azoknak mindenképpen ajánlom a Thai Leves-t, és javaslom, hogy a Vörös Curry-vel kezdjetek, akkor biztos jól fog indulni az experience. Utána sorban ki lehet próbálni a többi ételt is, de egyértelműen az viszi a prímet.


ÉRTÉKELÉS: 8/10

www.thaileves.hu

Címkék:kritika thai leves étterem buda étteremkritika thaileves Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://termekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr685173869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása